Belediye hurda araçları topluyor

İzmit Belediyesi, mahalle mahalle gezip hurda araçları topluyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kentte görsel kirliliğin yanı sıra sağlık açısından da olumsuzluk oluşturan mahalle aralarındaki hurda araçlar tek tek tespit ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye hurda araçları topluyor

Yol kenarlarına ve boş arsalara bırakılan araçların sahipleri tespit edilenlerden araçları kaldırmaları istenirken sahipsiz olanlar da belediye ekiplerince bulunduğu yerlerden alınıp hurdalığa götürülüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, 2 yıl içinde 200'e yakın hurda aracın toplandığını belirterek” hurda araçlar şehrimizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araçlar konuldukları yerde fare, sinek v.b. haşerelerin çoğalmasına sebep olmakta, yanma ve patlama riskleri olduğundan insan hayatını tehlikeye sokmaktadır. Ayrıca kaldırıma ve kamu arazilerine bırakılan hurda araçlar hem trafiği olumsuz yönde etkilemekte hem de görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Mahalleleri sokak sokak dolaşarak hurda araçları tespit ediyoruz. Yaklaşık 2 yıldır süren bu çalışma kapsamında sınırlarımız içinde 200 ün üzerinde hurda araç kaldırılmıştır” dedi.

Belediye ekiplerince Yenişehir Mahallesi'nde 3 adet hurda araç bulundukları yerden kaldırıldı. Araçlarını çekmemekte ısrar edenler hakkında yasal işlem yapılarak para cezası kesildiği öğrenildi. Açıkgöz, vatandaşlardan bölgelerindeki hurda araçları 318 00 77 numaralı telefona bildirmelerini der istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber